Archief


Activiteiten en participaties binnen en buiten het atelier


2015
Tentoonstellingen
"ADAMMEN" - Een tentoonstelling van beeldhouwer Jef Timmermans (1963°) waar hij een reeks mannelijke torsos toont in Galerie Creative Factory.
Adammen
"TRUE ORIGINALS" - Een tentoonstelling van originele stripplaten en tekeningen naar aanleiding van het STRIPGIDSFESTIVAL te Turnhout in Galerie Creative Factory.
True Originals
"LANDSCAPES" - 4° editie JONGE WOLVEN - Solotentoonstelling van Bart Swaan in Galerie Creative Factory.
Landscapes - Bart Swaan
"RETROSPECTIEVE RIK HENS" - Een hommage aan zijn ongebreidelde creativiteit in Galerie Creative Factory.
RETROSPECTIEVE RIK HENS
"SPOT–PRENTEN" - Tentoonstelling van creatieve duizendpoot Bram Luyts in Galerie Creative Factory.
Bram Luyts
"FREEDOM OF SPEECH" - Een tentoonstelling van cartoons, illustraties en beeldende kunst met als thema vrije meningsuiting in Galerie Creative Factory. Deze tentoonstelling kwam tot stand in samenwerking met het stripblad "STROKE" en de "STRIPGIDSGILDE".
Freedom of speech
2014
Tentoonstellingen
"M" (Musea) - Impressies uit musea wereldwijd waarbij de dialoog tussen kunstwerk en bezoeker centraal staat. Een uniek thema dat in een boeiende fotoreeks werd vertaald door fotograaf François Peeters in Galerie Creative Factory.
Musea
"FACE TO FACE" In deze tentoonstelling nodigt/daagt Stef Van den Heuvel zijn facebookvrienden (verspreid over de ganse wereld) uit om voor deze tentoonstelling een speciaal kunstwerk te maken. De inzendingen werden getoond in onze Galerie Creative Factory.
Face to Face
"LAUREATENTENTOONSTELLING ACADEMIE VOOR SCHONE KUNSTEN TURNHOUT" in Galerie Creative Factory.
Laureatententoonstelling
"BACK TO BACK CATALOGUE" solotentoonstelling van Luc Vervecken in Galerie Creative Factory.
Back to Back
"WILLY BRANCKAERTS", recent werk van Willy Branckaerts in Galerie Creative Factory.
Willy Branckaerts
"DE 8 VAN DE POËZIE" is een project van vzw Creative Factory in samenwerking met het Turnhoutse Collectief Dichterbij waarbij het woord, gesproken en beeldend, centraal staat. 8 dichters gaan in interactie met het werk van 8 beeldende kunstenaars, illustratoren en grafische vormgevers. De selectie die werd gemaakt is een unieke, bonte en erg uiteenlopende mengeling van visies en artistieke persoonlijkheden, gevestigde waarden en jong regionaal talent.
De 8 van de poezie
“DE SCHREEUW”, deelname aan het kunstenfestival in Het Gevolg, Turnhout (B)
"POP-UP ART GALLERY", participatie en jurering.
2013
Tentoonstellingen
“UIT HET LABO VAN DAEDALUS”
Nieuw keramisch en beeldend werk van Cyriel Van den Heuvel in Galerie Creative Factory.
Uit het labo van Daedalus
“KEMP-ART 2013”
Kemp-Art is een kunstroute die 2-jaarlijks in de regio wordt georganiseerd. De kern van het evenement ligt in Turnhout met uitbreiding naar alle aanpalende gemeenten. De route biedt plaatselijke kunstenaars uit alle beeldende kunstdisciplines een unieke kans om hun werk en atelier aan een ruim en divers publiek te tonen.
Als mede-organisator van dit evenement stellen kunstenaars verbonden aan de Creative Factory hun ateliers open en tonen recent werk in Galerie Creative Factory.
“’S ZONDAGS EET IK WORSTENBROOD”
Literaire montages van Paul Van Hees in Galerie Creative Factory.
's morgens eet ik worstenbrood
Groepstentoonstelling
“NATUURTALENT”
Leden van acht Turnhoutse beeldende kunstenverenigingen, waaronder CREATIVE FACTORY, exposeren in het cultuurhuis de Warande te Turnhout. Deze groepstentoonstelling geeft een goed beeld van hoe divers én kwalitatief de werkingen van deze verenigingen zijn.
Mede-organisatie
KEMP-ART 2013
Performance
FINNISAGE “’S ZONDAGS EET IK WORSTENBROOD”
In samenwerking met het Turnhouts dichterscollectief sluit de Creative Factory de tentoonstelling af met optredens van o.a. TOM DRIESEN (www.tomdriesen.be) en AKIM A.J. WILLEMS (www.akimwillems.be) in Galerie Creative Factory.
2012
Performances
“RESERVATORIO”
Naar aanleiding van TURNHOUT CULTURELE HOOFDSTAD VAN VLAANDEREN 2012 brengt de vzw Creative Factory in samenwerking met Eddy Becquart en de Fontys Hogeschool (NL) een cyclus van 4 bijzondere performances. De performances zijn een mixed-mediagebeuren met dans, film, live muziek, beeldende werken, objecten ... die eigentijdse kunst op een eigenzinnige wijze tot bij de toeschouwer brengt in Galerie Creative Factory.
"SCHERVEN"
Een choreografie van Eddy Becquart (België) met Andreia Rodriguez (Portugal) en Miro Konchalek (Tsjechië) dans en Iris De Blaere (België) aan de piano.
Scherven
"IT’S ALL OVER NOW BABY BLUE"
Met Milla Virtanen (Finland) performance/dans en Leevi Lehtinen (Finland) - Anssi Laiho (Finland) animatiefilm en muziek .
Its all over now baby blue
"WIJ ZIJN SPOREN"
Shosha van Kranendonk (Nederland) - Natalia Pieczuro (Polen) beeldende kunst/ performance/ dans.
Wij zijn sporen
"ET-OMA"
Miro Konchalek (Tsjechië) - Tegest-Pecht Guido (Ethiopië) performance/dans
Et-oma
Tentoonstellingen
“KAKHA KHAKIANI - CITY BOOKS”
Kaka Kakhiani is een jonge fotograaf uit Georgië. In opdracht van CITY BOOKS (www.city-books.eu) fotografeerde hij zijn thuisstad Tblisi. In het kader van TURNHOUT CULTURELE HOOFDSTAD VAN VLAANDEREN 2012 maakt hij een fotoreportage over Turnhout en toont zijn foto’s van Tblisi in Galerie Creative Factory.
“LUCE VEE MARTIAN ARTS AND FRIENDS”
Recent audio -en beeldend werk van Luc Vervecken en Co in Galerie Creative Factory.
“OPEN MONUMENTENDAG 2012”
In een groepstentoonstelling, naar aanleiding van OPEN MONUMENTENDAG 2012 met als thema MUZIEK, WOORD EN BEELD, tonen kunstenaars verbonden aan het atelier recent werk in Galerie Creative Factory.
“BEELDELEMENTEN”
Tentoonstelling met kunstwerken van Jan Van Breugel (NL) in Galerie Creative Factory.
Beeldelementen
Sponsoring
“A POP-UP (H)ART GALLERY”
Een POP-UP galerie in het Turnhouts winkelcentrum met werk van jonge Turnhoutse kunstenaars
2011
Tentoonstellingen
“MULTIPLES”
“MULTIPLES” is een bijzondere tentoonstelling rond themareeksen, grafiek en serieobjecten in de hedendaagse kunst. De tentoonstelling toont een grote verscheidenheid aan werken in diverse technieken en disciplines van lokale en internationaal bekende kunstenaars. Zo zijn er portret- en themareeksen te zien van o.a. Cyriel Van den Heuvel en Hannelore Van Even, grafisch werk van o.a. Alechinsky, Karel Appel, Panamarenko, Richard Hamilton en Andy Warhol. Champagneflessen uit de Taittinger Collection van o.a. Roy Lichtenstein en Corneille en serieobjecten van Jan Fabre, Wim Delvoye en Luc Tuymans in Galerie Creative Factory.
Multiples
“HET VROUWENEILAND”
Tentoonstelling en performance rond de graphic novel “HET VROUWENEILAND” met o.a. Vitalski, Serge Baeken, Bert Lezy, Jangojim, Koen Boyden en vele anderen in Galerie Creative Factory.
Vrouweneiland
“CYRIEL VAN DEN HEUVEL”
Tentoonstelling in het gemeentelijk cultureel centrum te Beerse (B).
Project
“MULTIPLEBOX”
Naar aanleiding van de tentoonstelling "MULTIPLES" bracht de VZW Creative Factory een "MULTIPLEBOX" uit. Deze box is gelimiteerd op 25 exemplaren en bevat 7 kunstwerken die speciaal voor deze uitgave zijn gecreëerd en het thema MULTIPLES of REEKSEN op een zeer originele en uiteenlopende manier weergeven. Elke box is genummerd, uniek en geeft een origineel overzicht van eigentijds beeldend kunstentalent uit de Turnhoutse regio.
2010
Tentoonstelling
"THE BEAT"
In "THE BEAT" laten leerlingen van de Stedelijke Academie zich inspireren door het werk van Hannelore Van Even in de Warande, Turnhout (B)
The beat
"IN EIGEN VUIL"
Onder de titel "IN EIGEN VUIL" geeft KLITZKOV een overzicht van nieuw werk bestaande uit digitale collages en tekeningen in Galerie Creative Factory
In eigen vuil
"GOESTING IN KUNST"
GOESTING is een groepstentoonstelling met recent werk van kunstenaars verbonden aan het atelier Creative Factory.
GOESTING in KUNST
"PORTRETTEN"
Bart Van der Moeren is 10 jaar actief als fotograaf. In opdracht van verschillende kranten en magazines portretteerde hij in die tien jaar muzikanten, schrijvers, kunstenaars en acteurs uit binnen- en buitenland. Hij maakt voor deze tentoonstelling een selectie van zijn mooiste portretten uit dit oeuvre in Galerie Creative Factory.
portretten
Sponsor
"SUIKER"
De cultuurkrant van de stadsregio’s Turnhout, Mol, Geel, Herentals en Hoogstraten
2009
Tentoonstelling
"CYRIEL VAN DEN HEUVEL”
Een tentoonstelling met recent werk in Galerie De Kunsthoek, Mol (B)
"HOW TIGERS GET STRIPED"
Onder deze titel werkten Anke Nijsmans en Wim Van der Celen een unieke tentoonstelling uit. Beide kunstenaars studeerden aan de Provinciale Hogeschool Limburg en kregen via het project JONGE WOLVEN van de vzw Creative Factory carte blanche om hun tentoonstelling in Galerie Creative Factory in te richten.
Tigers Anke - Wim
"EVENTUEEL"
Een hommage aan de striptekenaars Mick Labbots, Bruno Verdonck en andere tekenaars van het stripblad EVENTUEEL met een selectie van een twintigtal striptekeningen, op levensgroot formaat, uit de boeiende geschiedenis van dit stripblad in Galerie Creative Factory.
Eventueel
"MEA VULVA"
Een ode aan de vagina door kunstenaars uit Nederland en België in Galerie Creative Factory.
"EEN HART VOOR KUNST"
Een groepstentoonstelling met recent werk van kunstenaars verbonden aan het atelier in Galerie Creative Factory.
Hart voor kunst
"TURNHOUT, INDRUKKEN VAN BINNEN EN BUITEN" (deel 2)
Een selectie van foto’s, teksten en illustraties uit het project in de Warande, Turnhout (B)
2008
Tentoonstelling
“TURNHOUT, INDRUKKEN VAN BINNEN EN BUITEN”
Een selectie van foto’s, teksten en illustraties uit het project in Galerie Creative Factory.
“RITMISCHE STRUCTUREN”
Een tentoonstelling met schilderijen en keramische sculpturen van Cyriel Van den Heuvel in Galerie Creative Factory.
ritmische_structuren
"HANNELORE VAN EVEN”
Een tentoonstelling met recent werk, Berlarij 104, Lier.
Project
Nieuwjaarskaart met een illustratie van Jasper van Gestel, een project van de VZW Creative Factory om het werk van jong talent onder de aandacht van een breder publiek te brengen.
Nieuwjaarskaart
Nieuwjaarskaart met een illustratie van Anke Nijsmans, een project van de VZW Creative Factory om het werk van jong talent onder de aandacht van een breder publiek te brengen.
Nieuwjaarskaart
“TURNHOUT, INDRUKKEN VAN BINNEN EN BUITEN”
Een beeldend en literair project van de VZW Creative Factory. Het project werd gerealiseerd met steun van het departement cultuur van de provincie Antwerpen.
"DE HIT" van Tony Jacobs. Logistieke steun aan de nieuwe langspeelfilm "De hit" van Tony Jacobs. Galerie Creative Factory als locatie voor filmopnames.
De Hit
“UNDERGROUND OP DE 3° VERDIEPING”
Een kortfilm van Marc Vandendriessche, in samenwerking met Tony Jacobs en muziek van Peter Maene, over het atelier Creative Factory.
"LANCERING WEBSITE" www.creative-factory.be
Uitgave
Uitgave van het boek: "TURNHOUT, INDRUKKEN VAN BINNEN EN BUITEN" naar aanleiding van het gelijknamig project. Het boek toont een selectie van beelden, literaire bijdragen en illustraties uit het project en is uitgegeven met de financiële steun van de Provincie Antwerpen.
Uitgave van de catalogus: "EIGENZINNIGE VERHALEN" naar aanleiding van de tentoonstelling “RITMISCHE STRUCTUREN”. De uitgave geeft een overzicht van het werk van Cyriel Van den Heuvel en is uitgegeven met de financiële steun van De Kroon Direct Marketing,Turnhout.
Persartikel
“25 JAAR CREATIVE FACTORY”
Artikel naar aanleiding van ons 25-jarig bestaan in de Gazet van Antwerpen dd. 22 mei 2008
Stads-TV
“CREATIVE FACTORY” een televisiereportage van de Regionale Televisie in opdracht van STADS-TV met interviews van werkende leden.
2007
Tentoonstelling
Linosneden en keramiek van WILFRIED RENTY in Galerie Creative Factory.
Project
Nieuwjaarskaart met een illustratie van Eva Maes, een nieuw project van de Creative Factory om het werk van jong talent onder de aandacht van een breder publiek te brengen.
Nieuwjaarskaart - illustratie van Eva Maes
Officiële voorstelling, met optreden van de Jarvis Band, van de LP "ODE TO OUR CHILDREN" in Galerie Creative Factory.
Sponsor
"DE MA DÉESSE JE VOIS UN MONDE FABULEUX" een multimediaproject van Hannelore Van Even en Johan Eeckhout met een tentoonstelling in de "f-RtFGLLrY", Antwerpen (B)
2005
Tentoonstelling
Schilderijen van ANDRE BLEYS in Galerie Creative Factory.
"CUT THE CRAP", foto’s en videoregistraties van het project in Galerie Creative Factory.
Uitgave
Samenstelling en uitgave van de catalogus: "BERICHTEN UIT DE SAMENLEVING" een overzicht van het werk van Rik Hens uitgegeven met de financiële steun van KIWANIS, Turnhout
Berichten uit de samenleving

"BERICHTEN UIT DE SAMENLEVING" een huldetentoonstelling aan en met het werk van Rik Hens in Galerie Creative Factory.
Sponsor
"CUT THE CRAP" een multimediaproject van Lotte Stoops.
2004
Tentoonstelling
"K.U.R.K", Kunstenaars Uit de Regio Kempen, een groepstentoonstelling met werken van o.a. Paul Van Hees, Rik Hens, Hannelore Van Even, Luk Vervecken en Cyriel van den Heuvel in de Warande te Turnhout (B)
"BLUE GLAZED VASES", een tentoonstelling met schilderijen, installaties en keramische sculpturen van Cyriel Van den Heuvel in Galerie Creative Factory.
2003
Tentoonstelling
"BOLSJOA RIBA - ODE AAN DE KOERSK" een tentoonstelling met schilderijen van Rik Hens en keramische installaties van Cyriel Van den Heuvel in Galerie Creative Factory.
Bolsjoya Riba - Ode aan de koersk
2002
Tentoonstelling
4° INTERNATIONAAL FOTOFESTIVAL TURNHOUT Fototentoonstelling i.s.m. FOFETU, Fotofestival Turnhout, in Galerie Creative Factory.
2001
Tentoonstelling
"Painting" schilderijen van Jean-Paul Govaerts in Galerie Creative Factory.
Schilderijen van LOUIS SCHOENMAEKERS in Galerie Creative Factory.
Schilderijen van Louis Schoenmaekers
2000
Tentoonstelling
"DE BEWONERS VAN HET HUIS" een groepstentoonstelling met werken van de kunstenaars uit het atelier in Galerie Creative Factory.
1999
Tentoonstelling
Groepstentoonstelling met schilderijen van ROBERT ROES, juweelontwerpen van RALF DE BURCHGRAVE en foto’s van FILIP GUSTIN in Galerie Creative Factory.
"CIRCUS EMOTIO" een tentoonstelling met schilderijen van Rik Hens in Galerie Creative Factory.
Circus Emotio
"GRAFIEK 96" een groepstentoonstelling met litho’s, lino’s en screenprints van leerkrachten en leerlingen van het H.O.R.I.T.O Turnhout in Galerie Creative Factory.
Performance
"CIRCUS EMOTIO" een performance van en met Rik Hens, geregistreerd op DVD, in Galerie Creative Factory.
1998
Tentoonstelling
"OP NAAR HET WOUD" een tentoonstelling met litho’s en etsen van Eiko Tanaka (J) in Galerie Creative Factory i.s.m. met het Masereelcentrum Kasterlee (B)
"FOTOTENTOONSTELLING" met foto’s van het laatste jaar Fotokunst, hogere graad, van de Stedelijke Academie voor Schone kunsten in Galerie Creative Factory.
Foto’s van MARIJKE MOERMAN in Galerie Creative Factory i.s.m. FOFETU, Fotofestival Turnhout, Turnhout (B)
1997
Tentoonstelling
"VOLGENS DE LOPENDE GANG VAN ZAKEN GESCHIEDT ALLES TOCH WEER ANDERS…" een groepstentoonstelling met werken van Paul Snoeckx - VERF, Marc Boogaerts - KLEI en Bart Levandesi - GLAS in Galerie Creative Factory.
"COMBINATIES - ASSOCIATIES" houtskooltekeningen van Cyriel Van den Heuvel in Galerie Creative Factory.
"WOMEN’S INFLUENCE" een installatie van Kitty Doomernik (NL) in Galerie Creative Factory.
1996
Tentoonstelling
"OP WARE GROOTTE" een groepstentoonstelling met werken van Hannelore Van Even, Paul Van Hees, Rik Hens en Cyriel van den Heuvel in de Warande, Turnhout (B)
Op ware grootte
"DOOD – LIEFDE - LIEFDE – DOOD ONOMKEERBAAR MAAR OOK EEUWIG" een tentoonstelling met gedichten van Sabine Ruts en schilderijen van Hannelore Van Even in Galerie Creative Factory.
"BELGIE - NEDERLAND" een groepstentoonstelling met werken van Louis Schoenmaekers, Inneke ten Kaate, Cyriel Van den Heuvel, Hans Smolders, Rik Hens, José Geys, Elisabeth Kuppens en Marita Kratz in Galerie Bremmer, Tilburg (NL)
Schilderijen van SIDNEI TENDLER en LUK VERMEERBERGEN in Galerie Creative Factory.
Foto’s van TONY LE DUC in Galerie Creative Factory i.s.m. FOFETU, Fotofestival Turnhout, Turnhout (B)
"RETROSPECTIEVE LOUIS SCHOENMAEKERS" schilderijen en installaties van Louis Schoenmaekers in Galerie Creative Factory.
"ECHO’S" schilderijen van Rik Boodts in Galerie Creative Factory.
1995
Tentoonstelling
"CREATIVE FACTORY IN DE CULTURELE ACCOMMODATIE LEOPOLDSBURG" een groepstentoonstelling met werken van Paul Van Hees, Rik Hens en Cyriel Van den Heuvel, Cultureel Centrum Leopoldsburg (B)
"DOMUS" en "HET MUSEUM OP MENSENMAAT" objecten,schilderijen en grafiek van Rik Hens in Galerie Creative Factory.

Domus en Het museum op mensenmaat
"DE B - RUIMTE" een groepstentoonstelling met werken uit de Kempense kunstgaleriëen in de Warande, Turnhout (B)

De B-ruimte
"EINDHOVENSE KUNSTENAARSVERENIGING (BKV), een groepstentoonstelling met werken van Cora Van Antwerpen, Mario Dijsselbloem, Kitty Doomernik, Theo Van Keulen, Henk Van Rooy en Jan Vosters in Galerie Creative Factory.
"PAINTINGS AND THINGS" een tentoonstelling van Paul Snoeckx in de Galerie Creative Factory.
"NIEUWE SCHILDERIJEN" een tentoonstelling van Louis Schoenmaekers in Galerie Creative Factory.
"CREATIVE FACTORY VOOR VINATORI" een benefiettentoonstelling met de actieve kunstenaars uit het atelier ten voordele van Vinatori vzw in Galerie Creative Factory.

Creative Factory voor Vinatori
"EINDHOVENSE KUNSTENAARSVERENIGING (BKV) WIT een groepstentoonstelling met werken van Jozina Marina, Mieke Le Nobel, Rob ter Steege, Hans Joachim Schröter, Hans Van Wingerden en Bernard van der Wielen in Galerie Creative Factory.
1994
Tentoonstelling
"PAINTING THE BLUES" schilderijen van Fred Sels in Galerie Creative Factory.
"TEKENS WORDEN VISSEN" schilderijen en grafiek van Rik Hens in Galerie Creative Factory.
1993
Tentoonstelling
"DE CREATIVE FACTORY" een groepstentoonstelling met werken van Cyriel Van den Heuvel, Rik Hens, Paul Van Hees in Galerie Siematic, Ravels (B)
Schilderijen van BOB APPELS in Galerie Creative Factory.
"MANTE" schilderijen van Armand Petré in Galerie Creative Factory.
"KUNSTENAARS VAN HET ATELIER" een groepstentoonstelling met werken van Cyriel Van den Heuvel, Paul Van Hees, Rik Hens, Renild Krols, Bart Levandesi en Jean- Paul Govaerts in Galerie Creative Factory.

Kunstenaars van het atelier
Schilderijen van HANNELORE VAN EVEN in Galerie Creative Factory.
"TERRE DE VERDYP" een groepstentoonstelling met werken van Lusse Dierckx, Paul Van Hees, Bruno Verdonck en Wim Van gisbergen in Galerie Creative Factory i.s.m. De stripgidsdagen, Turnhout (B)
1992
Tentoonstelling
groepstentoonstelling met werken van o.a. Eric Verboven, Bart Levandesi, Eddy Bequart, Jan Vosters, Cyriel Van den Heuvel en Rik Hens in Galerie Creative Factory.
Video, schilderijen en installaties van LOUIS SCHOENMAEKERS en tekeningen, schilderijen, sculpturen en installaties van POOL RIEMIS in Galerie Creative Factory.
1991
Tentoonstelling
"HET TURBULENTE LEVEN EN ANDERE VERHALEN" met schilderijen en grafiek van Rik Hens in Galerie Creative Factory.
Performance
"ARCHEOLOGISCHE RECONSTRUCTIES 2° STAAT" een performance van Cyriel Van den Heuvel in Galerie Creative Factory.

Archeologische reconstructies
Mede-organisator
Tentoonstelling met schilderijen en installaties van LOUIS SCHOENMAEKERS in de Warande, Turnhout (B)
1988
Tentoonstelling
"KUNST – KUNSTENAARS - KUNST MAKEN" een groepstentoonstelling met werken van o.a. Bart Levandesi, Paul Van Hees, Rik Hens en Cyriel Van den Heuvel in Galerie Creative Factory.
Performance
"MICHELANGELO" een performance van en met Cyriel Van den Heuvel, Marc Vandendriessche en Jean-Paul Govaerts ter gelegenheid van de opening Kunst in Huis Uitleendienst in de Stedelijke Bibliotheek Antwerpen, Antwerpen (B)

Michelangelo
Participatie
"KUNST MAAKT SCHOOL" een project van de Warande, Turnhout (B)
"JEUGD – WORKSHOP " in het Cultureel Centrum Het Heilaar, Beerse (B)
1987
Tentoonstelling
"OPENING GALERIE CREATIVE FACTORY" een groepstentoonstelling met werken van de actieve kunstenaars uit het atelier: Cyriel Van den Heuvel, Marc Vandendriessche, Rik Hens, Jean Paul Govaerts, Willy Peters en Dirk Boes in Galerie Creative Factory.
Schilderijen van RIK HENS in Galerie Creative Factory.
"DE WARANDE BINNENSTEBUITEN" een groepstentoonstelling met o.a. werken van Cyriel Van den Heuvel, Marc Vandendriessche, Jean-Paul Govaerts, Wilfried Huet, Jean Leysen, Ludwig Vandevelde, Fik Van Gestel, Luk Van Soom en Liliane Vertessen ter gelegenheid van "15 jaar Warande" in de Warande, Turnhout (B)

De Warande binnenstebuiten
Performance
"DE WARANDE BINNENSTEBUITEN" een performance van en met Cyriel Van den Heuvel, Marc Vandendriessche en Jean-Paul Govaerts ter gelegenheid van "15 jaar Warande" in de Warande, Turnhout (B)
1986
Tentoonstelling
"OPENING ATELIER CREATIVE FACTORY" met de groepstentoonstelling "17 x Kunst in de Kempen" en werken van Rik Hens, Marc Hermans, Paul Snoeckx, Marc Boogaerts, Cyriel Van den Heuvel, Marc Vandendriessche, Tjen Meylemans, Jean-Paul Govaerts, Dirk Boes, Willy Peters, Peter Van Tongerloo, Paul Simons, Koen Liekens, Ed Leenders, Paul Dierckx, Jean Leysen en een optreden van de bluesgroep Full House in het atelier.

Opening atelier Creative Factory
Participatie
"4° STUDIEDAG VOOR PLASTISCHE KUNSTENAARS" i.s.m. Amarant vzw, Gent (B)
1985
Participatie
"KRONIEK VAN EEN VREEMDE ONTMOETING" een filmproject van Max Selen.
Uitgave
Samenstelling en uitgave van de brochure: "MONUMENT VAN HET EGOCENTRISCH VERVAL" een ontwerp van een project door Cyriel Van den Heuvel, Marc Vandendriessche en Jean-Paul Govaerts.
1984
Tentoonstelling
"AVANT GARDE NU" een groepstentoonstelling met werken van o.a. Cyriel Van den Heuvel, Marc Vandendriessche, Liliane Vertessen, Ludwig Vandevelde, Roger Claessens, Jean-Paul Govaerts en Bart Michielsen in de Warande, Turnhout (B)
Participatie
"ANTWERPSE THEATERPROMENADE" met de performance "Het fotoalbum deel 1", Antwerpen (B)
The Dining Room

"THE DINING ROOM" een filmproject van Marc Vandendriessche.
1983
Projecten
"HET FOTOALBUM DEEL 1" een project van Cyriel Van den Heuvel, Marc Vandendriessche en Jean-Paul Govaerts met video, diaprojectie, film, pamfletten, fotomontages en performance in de Warande, Turnhout (B)
"COMBAT POUR LA VIE" een creatieve bewerking, met eigen filmopnames, van een bestaande 16 mm film rond de preventie van TBC.
1982
Participatie
"FRIETEN BAKKEN" een internationaal rondreizende tentoonstelling rond artistieke interpretaties van het begrip "FRIET" i.s.m. de Stichting voor Kunstpromotie vzw, Antwerpen (B)

Frieten bakken