Jonge wolven


Onder de noemer JONGE WOLVEN zoekt en steunt de VZW CREATIVE FACTORY – FACTORY CREATION jonge kunstenaars die recent zijn afgestudeerd of een masteropleiding volgen aan een academie of kunstenhogeschool.


De VZW biedt dit "jong talent":

  • een platform en een unieke gelegenheid om zichzelf te promoten via een artistiek evenement, tentoonstelling of project.
  • de nodige praktische en financiële ondersteuning bij het inrichten en opbouwen van een tentoonstelling in onze galerie.
  • de formule "artist in residence" waarbij de kunstenaar voor een bepaalde periode atelierruimte krijgt aangeboden om speciale of grote werken te maken in functie van een daaropvolgende presentatie.
  • de mogelijkheid om zichzelf en eigen kunstwerken te promoten en voor te stellen op onze website

Jonge wolven logo

In 2007 lanceerden we voor de eerste maal, en met succes, ons nieuwjaarskaartproject. De VZW contacteert bedrijven en organisaties die zich op een unieke en artistieke manier willen profileren met een originele nieuwjaarskaart. De VZW is voor de realisatie van dit project steeds op zoek naar "eigenzinnige" illustraties of bijzondere “creatieve” interpretaties van en door jonge beeldende kunstenaars die via deze weg de kans krijgen om hun werk onder de aandacht van een ruim en divers publiek te brengen.


Nieuwjaarskaart

NIEUWJAARSKAART “Pieces of Peace” – Jasper Van Gestel


Jonge kunstenaars en illustratoren kunnen hun werk insturen en ontvangen, als hun bijdrage is geselecteerd een vergoeding voor hun inbreng. De VZW wordt eigenaar van het geselecteerde werk en ontvangt het originele exemplaar. Tevens verwerft de VZW de auteurs- en publicatierechten, verzorgt ze de algemene lay-out, het drukwerk en de verdere afhandeling met de opdrachtgevers.


Voor bijkomende informatie rond het project JONGE WOLVEN kan je mailen naar marc_vdd@hotmail.com