Biografie


Opleiding:

Middelbaar Kunstonderwijs, Heilig Grafinstituut, Turnhout
Hoger Sint-Lucasinstituut, schilderkunst, Gent


Geïnspireerd door het tekentalent van haar moeder en grootmoeder was Hannelore al van jongsaf gepassioneerd door vormen, kleuren en verhalen vol symboliek. De schilderijen van Hannelore Van Even zijn uitgesproken figuratief. Haar portretten en figuren komen tot leven in een magische wereld waar krachtige lijnen en levendige kleuren figureren.


" Ik kan geen stijl of stroming noemen waar mijn werk onder zou kunnen vallen. Ik weet wel dat ik een kind van mijn tijd ben. De indrukken die ik tot hiertoe opdeed vertalen zich in beelden. Ik laat die beelden vrij die opgesloten zitten in mijn ziel. Deze beelden komen vanzelf bij het luisteren naar snelle muziek, een fietstocht door de stad, de geluiden van de oceaan, van iemand houden, zacht naast hard, het kijken naar een wild muziekgroepje, dansen,.....
Mijn atelier is een magische zeepbel. Als ik aan het werk ben, met mijn CD-speler op hard, ben ik niet meer hier maar in het werk dat ik maak. Het is een soort trance, een psychedelische wereld. Ik denk dat ze dat flow noemen. Schilderen is voor mij puur geluk, het is mijn leven..."


Contact:

Hannelore Van Even
hannelore.van.even@telenet.be
www.hannelorevaneven.com