Biografie


Opleiding:

Voorbereidende tekenopleiding o.l.v. Staf Verbeek, Stedelijke Academie, Turnhout
Atelier Publiciteit o.l.v. Paul Diels, Stedelijke Academie, Turnhout
Stedelijk Instituut voor Sierkunsten en Ambachten, Antwerpen
Geaggregeerde Plastische Opvoeding, R.N.S. Hasselt
Atelier toegepaste grafiek o.l.v. Jhan Paulussen, Stedelijke Academie, Turnhout


Medeoprichter Creative Factory-Factory Creation v.z.w.
Oprichter en bestuurder Think Tank Corporate Designers bvba (1990-2004)
Medeoprichter en bestuurder Lemahieu & Vandendriessche bvba (1995-1999)
Medeoprichter en bestuurder Piranhas - Networking for Young Companies v.z.w. (1992-2008)


Marc Vandendriessche is geboeid door “visuele perceptie”, subjectief of objectief geïnterpreteerd. Kleursymboliek en visuele “waarde” zijn de rode draad doorheen zijn grafisch en artistiek werk. Na verschillende filmprojecten en projecten in de toegepaste grafiek en conceptuele kunst keert hij terug naar zijn “roots”: de grafisch vormgeving


In 1990 richtte hij met o.a. de steun van Cyriel Van den Heuvel en Wim Wouters, als industrieel vormgever, het designbureau Think Tank Corporate Designers op. Het bureau pionierde en specialiseerde zich in Corporate Identity Design. Het bedrijf werd in 1992 laureaat “Jonge Ondernemer” van de Koning Boudewijnstichting en kreeg een beurs om de bedrijfsdoelstellingen verder te ontwikkelen.


Bedrijven zoals de Tiense Suikerraffinaderij, Reynaers Aluminium en organisaties zoals de Koning Boudewijnstichting en de Belgische Federatie van de Betonindustrie behoorden tot het klantenbestand. Regionaal was het bedrijf actief voor Innotek, Group Joos, ETAP, Siematic en het accountants– en bedrijfsconsulentenkantoor AC’S.


Met Lemahieu & Vandendriessche, opgericht in 1995, specialiseerde de Think Tankspin-off zich in financiële communicatie voor beursgenoteerde bedrijven.


Sinds 2008 is hij huisvormgever en projectmanager van de Creative Factory. In die hoedanigheid organiseert hij voor de vzw thematentoonstellingen (zoals bvb. MULTIPLES en het MULTIPLEBOXproject), nodigt hij kunstenaars uit voor individuele projecten (zoals de 4 performances van het project RESERVATORIO) en ontwerpt hij voor de VZW affiches en publicaties.


Contact:

Marc Vandendriessche
marc_vdd@hotmail.com