Tentoonstellingen & projecten


2013
Tentoonstellingen “NATUURTALENT”. Leden van acht Turnhoutse beeldende kunstenverenigingen, waaronder CREATIVE FACTORY, exposeren in het cultuurhuis de Warande te Turnhout (B)
2012
Tentoonstellingen “OPEN MONUMENTENDAG 2012”, groepstentoonstelling met kunstenaars van de Creative Factory naar aanleiding van OPEN MONUMENTENDAG 2012 met als thema MUZIEK, WOORD EN BEELD in Galerie Creative Factory, Turnhout (B)
2011
Tentoonstellingen “MULTIPLES”, groepstentoonstelling rond themareeksen, grafiek en serieobjecten in de hedendaagse kunst in Galerie Creative Factory, Turnhout (B)
Projecten “MULTIPLEBOX”
2009
Tentoonstellingen “EEN HART VOOR KUNST” een groepstentoonstelling met kunstenaars werkzaam in het atelier Creative Factory in Galerie Creative Factory, Turnhout (B)
Projecten "TURNHOUT, INDRUKKEN VAN BINNEN EN BUITEN" DEEL 2
Concept, uitwerking, algemene coördinatie van een beeldend en literair project rond Turnhout als stad en samenleving.
2008
Projecten "TURNHOUT, INDRUKKEN VAN BINNEN EN BUITEN" concept, uitwerking en algemene coördinatie van een beeldend en literair project rond Turnhout als stad en samenleving.
"EIGENZINNIGE VERHALEN", ontwerp en productie van een catalogus over het werk van Cyriel Van den Heuvel, naar aanleiding van zijn tentoonstelling "RITMISCHE STRUCTUREN"
"UNDERGROUND OP DE 3° VERDIEPING" een kortfilm in samenwerking met Tony Jacobs en muziek van Peter Maene, over het atelier Creative Factory.
"WEBSITE" ontwerp en lancering website www.creative-factory.be.
2005
Projecten “BERICHTEN UIT DE SAMENLEVING”, ontwerp en productie van een catalogus over het werk van Rik Hens, naar aanleiding van zijn overlijden, het resultaat van het archiveren van zijn werk
1995
Tentoonstellingen “23 VLAAMSE ONTWERPERS” een groepstentoonstelling met o.a. Patrick Hoet, Leo Aerts, Herman Wittox, Groep Planning, Frank De Clercq,… in ’t Kasteelken, Roeselare-Rumbeke (B)
1992
Awards “LAUREAAT JONGE ONDERNEMER”, Koning Boudewijnstichting, Brussel (B)
1991
Awards SPECIALE VERMELDING in de categorie ontwerp en realisatie van de “BESTE BEDRIJFSBROCHURE 1991” Frans Wildiersprijs 1991 – STICHTING FLANDERS TECHNOLOGY.

SELECTIE INTERNATIONAL TRADEMARK CENTER Trademarks and symbols designed by MARC VANDENDRIESSCHE are selected for their superior standard of design and are included in the collection of the INTERNATIONAL TRADEMARK CENTER and in the worldwide distributed publications of INTERECHO PRESS.
1988
Performance “MICHELANGELO” een performance met Cyriel Van den Heuvel en Jean-Paul Govaerts ter gelegenheid van de opening Kunst in Huis Uitleendienst in de Stedelijke Bibliotheek Antwerpen, Antwerpen (B)
1987
Tentoonstellingen “OPENING GALERIE CREATIVE FACTORY” een groepstentoonstelling met werken van de actieve kunstenaars uit het atelier in Galerie Creative Factory, Turnhout (B)

“DE WARANDE BINNENSTEBUITEN” een groepstentoonstelling ter gelegenheid van “15 jaar Warande” in de Warande, Turnhout (B)

Performance

“DE WARANDE BINNENSTEBUITEN” een performance met Cyriel Van den Heuvel en Jean-Paul Govaerts ter gelegenheid van “15 jaar Warande” in de Warande, Turnhout (B)
1986
Tentoonstellingen “OPENING ATELIER CREATIVE FACTORY” groepstentoonstelling “17 x Kunst in de Kempen” in het atelier, Turnhout (B)

Participatie

“4° STUDIEDAG VOOR PLASTISCHE KUNSTENAARS” i.s.m. Amarant vzw, Gent (B)
1985
Participatie ”KRONIEK VAN EEN VREEMDE ONTMOETING” een filmproject van Max Selen.
Uitgave Samenstelling en uitgave van de brochure: “MONUMENT VAN HET EGOCENTRISCH VERVAL” een ontwerp van een project i.s.m. Cyriel Van den Heuvel en Jean-Paul Govaerts.
1984
Tentoonstellingen “AVANT GARDE NU” een groepstentoonstelling in de Warande, Turnhout (B)

Participatie

“ANTWERPSE THEATERPROMENADE” met de performance “HET FOTOALBUM DEEL 1”, Antwerpen (B)

Projecten

“THE DINING ROOM” een filmproject in 16 mm – zwart wit.
1983
Projecten “HET FOTOALBUM DEEL 1” een project i.s.m. Cyriel Van den Heuvel en Jean-Paul Govaerts met video, diaprojectie, film, pamfletten, fotomontages en performance in de Warande, Turnhout (B)

“COMBAT POUR LA VIE” een creatieve bewerking, met eigen filmopnames, van een bestaande 16 mm film rond de preventie van TBC.
1981
Participatie “FRIETEN BAKKEN” een internationaal rondreizende tentoonstelling rond artistieke interpretaties van het begrip “FRIET” i.s.m. de Stichting voor Kunstpromotie vzw, Antwerpen (B)