TURNHOUT, indrukken van binnen en buiten. (2008)


Het boek "TURNHOUT, INDRUKKEN VAN BINNEN EN BUITEN" werd uitgegeven naar aanleiding van het gelijknamig beeldend/literair project van de VZW Creative Factory.


Creative Factory vroeg drie fotografen om hun stad in beeld te brengen.


Rita Jansen ging op zoek naar portretten van exotische, gewone en buitengewone in hun dagdagelijkse omgeving.


Rob Koop bracht de dynamiek en “drive” van Turnhoutse verenigingen en clubs in beeld. Sportclubs zoals de White Caps, culturele verenigingen zoals Hofpoorteater Elckerlijc, populaire muziekgroepjes zoals The Baboons of gewoon een groepje vrienden op café.


François Peeters ging de stad in. De voor de hand liggende publiekstrekkers zoals het Begijnhof en het Kasteel van de Hertogen van Brabant fotografeerde hij, bij avondschemering, in kleur. Zichten vanuit de lucht, straten, pleinen en soms verborgen, mysterieuze locaties in de stad in zwart - wit.


Na een oproep in verschillende media onder het motto ‘Gun je stadsgenoten een blik op Turnhout door jouw ogen’ schreven bekende en onbekende Turnhoutenaars, gedichten, anekdotes en verhalen over hun stad. Onder de bekende Turnhoutenaars vinden we Eric Antonis, Minister van Staat Jos Geysels, journalisten Patrick Van Gompel en Marian Michielsen, Unizovoorzitter Flor Joosen, literair striptekenaar Dick Matena, gemeenteraadsleden Toon Otten en Deborah Langman en vele anderen. Ook vanuit de Turnhoutse gevangenis, het Sint-Petrusrusthuis en nieuwe Turnhoutenaars, die zich inschreven voor een cursus Nederlands in het dagonderwijs, kregen we heel wat reacties.


Het boek omvat een selectie van foto’s en literaire bijdragen. Samen zorgen ze voor een mooi en eigentijds beeld van Turnhout als stad, woonplaats of stip op de Belgische landkaart.


Het boek is uitgegeven met de financiële steun van de Provincie Antwerpen en te koop in de Standaard Boekhandel te Turnhout.


logo Provincie Antwerpen
info

Formaat: A4
Soft cover met blinddruk
Inhoud: 64 pagina's full colour
Verkoopprijs: 25 EURO


Voordeelprijs: 20 EURO

Te bestellen op rekeningnummer 035-5935267-72 met de vermelding:
.... ex. INDRUKKEN VAN BINNEN EN BUITEN