TOT 15/05
EVENT - ‘WHEN NOTHING IS SURE, EVERYTHING IS POSSIBLE’

call for entries - Wedstrijd en platform voor jong kunsttalent

“Het jeugdig kunsttalent dat aan de slag was en is tijdens deze coronaperiode, verdient een forum en platform. Creative Factory wil en kan dat bieden. Daarom lanceren we onder de noemer ‘When nothing is sure, everything is possible’ een kunstenwedstrijd voor jongvolwassenen tussen 16 en 28 jaar die een aantoonbare persoonlijke band hebben met de stad Turnhout. Ze moeten er geboren zijn, wonen, werken of studeren”.

Diverse disciplines

Alle werken of concepten die werden of worden gecreëerd tijdens de lockdownperiode van maart 2020 tot en met mei 2021 en die onder te brengen zijn bij grafische vormgeving (illustraties, graphic novels, collages, affiches,…), beeldende kunsten (schilderijen, assemblages, beeldhouwwerken,…), architectuur en vormgeving (maquettes, ontwerp voor indoor/outdoor objecten,...) of fotografie en visuals (foto, video, timelapse,...) komen in aanmerking. Elke deelnemer kan maximaal 3 werken indienen.

Tentoonstelling in de zomermaanden

Uit de inzendingen zal een selectie worden gemaakt die wordt opgenomen in een tentoonstelling. Deze loopt in juli en augustus 2021 en draagt dezelfde naam als de wedstrijdoproep: ‘When nothing is sure, everything is possible’. De tentoonstelling wordt door Creative Factory gedragen en georganiseerd in hun pand aan de Begijnendreef 21.

“Een jury - samengesteld uit professionals in de vakgebieden grafische vormgeving, beeldende kunsten, architectuur en fotografie - selecteert per discipline één of meerdere laureaten. De geselecteerde laureaten worden uiterlijk einde mei 2021 per e-mail verwittigd en uitgenodigd om deel te nemen aan de tentoonstelling. Indien ze daar op in gaan ontvangen zij een financiële bonus ter waarde van 250 euro om eventuele kosten voor de investering in, uitwerking of presentatie van hun werk of concept te dekken. Uit de geselecteerde inzendingen wordt bovendien een ‘Creative Factory Award’ winnaar gekozen”,

TERUG NAAR OVERZICHT