TOT 31-10-2020
THE RETURN OF THE LOVE GODDESS

HANNELORE VAN EVEN - SCHILDERIJEN & JAN ALLAERTS - FOTOGRAFIE

Hannelore is, als lerares aan Stedelijke Academie voor Schone Kunsten, al meer dan twintig jaar een vaste waarde in de Creative Factory. Haar eigengereide, persoonlijke stijl kenmerkt zich door vrouwelijke portretten in een wereld waar mystiek, sprookjes en natuur kleurrijk worden verbeeld.

Over haar nieuwe reeks schilderijen onder de titel “THE RETURN OF THE LOVE GODDESS”:

Stel je voor… uit de zwarte zee van chaos komt een grote schelp aangedreven. Er staat een vrouw op die op alle vrouwen van de wereld lijkt. Ze is mooi en ze kijkt je aan met sterrenogen. Haar blik is mild en zacht, maar ook onstuimig en wild. Je weet niet waar ze vandaan komt, ze is ouder dan de tijd en komt uit een andere dimensie die tegelijk angstaanjagend en herkenbaar vertrouwd is. Door Zephirus gedreven trekt ze over het land en de zeeën.

Haar komst doet stilte ontstaan, de aarde begint te gloeien in een gouden licht en verandert in een tuin der lusten. Alle levende wezens vinden plots vrede en rust. De harten van de bomen kloppen weer en alle dieren komen uit hun gevangenissen. Vrede daalt neer en het water wordt helderder dan ooit te voren.

Het is de terugkeer van the love goddess en haar paradijs.

Ze draagt de harten van de wereld in haar ziel en schiet er pijlen in. Gered van de lelijkheid, verzuring, het grote gelijk, onzinnigheden en angst, ontwaakt de mensheid uit een boze droom. Het zand in hun ogen vergaat tot sterrenstof. Het werd tijd dat ze kwam, het was bijna te laat…

Hannelore schilderde deze reeks in de lockdown van 2020. Meer en meer ben ik er van overtuigd dat de love goddess in haar vele gedaantes de aarde kan redden uit de toren van Babel waar we nu in opgesloten zitten en deze kan doen veranderen in de vruchtbare hangende tuinen van Babylon.

Kom dus maar Venuswezens, het licht haalt het altijd van de duisternis.

TERUG NAAR OVERZICHT